Få styr på rygestoppet med gode råd og e-cigaretter

E-cigaretten er helt perfekt til flere formål (foto: smoke-it.dk)

E-cigaretten er helt perfekt til flere formål (foto: smoke-it.dk)

Er du i fuld gang med et rygestop, eller har du svært ved at få startet og kommet i gang? Det forstår man godt. Det kan være svært at ændre en dårlig vane. Og specielt, hvis ikke du har en plan for hvordan det skal foregå. Der er heldigvis hjælp at hente, hvis du gerne vil gøre det lidt nemmere for dig selv.

Kvit smøgerne med dit eget tempo 

Det første, du skal gøre, hvis du gerne vil stoppe med at ryge, er at tage det seriøst. Hvis ikke du går helt hjertet og motiveret ind i rygestoppet, er der en lille chance for at det lykkedes. Det betyder at du skal sætte dig ind i den afhængighed, du er oppe i mod, og derfor er det ikke kun et valg om at ændre et par dårlige vaner og holde din fokus de første par dage. Det er nemlig svært – også efter den første uge. Og den anden uge. Kun op til 5 % lykkedes med at kvitte smøgerne, og mange vender tilbage til de dårlige vaner. Det kræver altså en forberedelse og indsigt i dig selv, hvis det skal lykkes.

En ting, du kan gøre for at gøre det nemmere for dig selv, er at sætte ord på dit rygestop. At kommunikere det til dine omgivelser, dine venner og din familie. På den måde sikrer du sig at du har nogen at holde dig oppe på det, samt at motivere dig til at stoppe. Der er mange der undlader at fortælle det, for ikke at tabe ansigt, hvis ikke det lykkedes. Nu har du nogen, der kan ”holde dig i ørene”.

En anden ting, du kan gøre er at tænkte strategisk og fremad. Rygetrangen er hårdest i stressede perioder, og det er altså vigtigt at du har opmærksomheden på dig selv i et rygestop. Derfor skal du undlade at lægge dit rygestop i travle perioder, hvad enten det er studie, job eller privatlivet, der stresser. Ro er vigtigt!

Få hjælp med e-cigaretter

En helt anden ting, du kan bruge i dit rygestop er e-cigaretterne. Det er en batteridreven cigaret, hvor du i stedet for tobak, ryger på den såkaldte e-væske. Det betyder at du ryger en tyk damp i stedet for røgen. Det er også med denne væske, du kan trappe ned på dit indtag af nikotin, og i sidste ende måske helt undvære både smøgerne eller e-cigaretten.

Se hvor du kan købe e-cigaretter her

Du kan også læse mere her:

EN E SMØG ER EN SMART ELEKTRONISK CIGARET

ET RYGESTOP FORUD? PRØV MED ASPIRE.

Peter Markfeldt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *